ויטמינים- התייעצות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

03/09/2005 | 20:59 | מאת: ליאת

לרופא שלום אאני בת 60 בריטאה בד"כ. אני נוטלת אקטיבל מזה כ-8שנים. מאד טוב לי עם זה. בנוסף בגלל סוכרת מאד גבולית אני לוקחת אספירין 75 מג מדי יום. וכדור קלציום +D .שאלותי הן האם בגילי יש טעם להוספת עוד וויטמינים כלשהם? עלי לציין שאני מתעמלת ושוחה ושומרת על דיאטה בגין הסוכרת הגבולית. אני ממעקב שנתי אצל אנדוקרינולוג.ואצל רופא מומחה לסוכרת פעם בשנה. לאור כל ההתעסקות עם תוספי המזון לאחרונה אני מקוה שאני נוהגת נכון. שאלה נוספת האם את הקלציום 600 צריך לחלק לפעמיים ביום? אני לוקחת אותו אחרי ארוחת צהריים מדי יום.בתודה על התשובה.

ליאת שלום ותודה על שאלתך. בגילך ולאור הסוכרת יתכן ויש מקום לתוספי מזון אולם רק בבדיקה אישית שלך כולל בדיקות מעבדה ניתן לענות. אין צורך לחלק את כדורי הסידן לשניים. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי