תופעות גיל מעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

03/09/2005 | 12:36 | מאת: גילה

לד"ר זלוצובר שלום : אני בת 53 במהל השנה האחרונה קיבלתי מחזור כמעט באופן סדיר (אחת ל26 ימים) לאחרונה חלו שיבושים רבים וקיבלתי מחזור אחת ל15 יום, במשך כ 6 שבועות רופא הנשים שלי נתן לי הורמונים לשלושה חודשים בשם "פרוגילוטון" ואכן המחזור תקין .אך יש לי תופעות חדשות שאיני יודעת מה מקורן 1- יש לי תופעה חמורה של דופק מהיר (אובחן הפרעות קצב) הקרדיולוגית טוענת "גיל המעבר " מזה כשנתיים . האם זה כך ? 2-בחודש האחרון בשיא החום אני מתעוררת בלילה עם צמרמורות קור נוראיות ולוקח לי די זמן להתחמם ולהרגע. האם גם זו תופעה של גיל מעבר ? שאלתי ה 3- באיזה גיל בממוצע נפסק המחזור ? והאם תופעות אילו נעלמות אם המחזור. ? תודה מראש גילה

04/09/2005 | 13:07 | מאת: צביה

אני בת 48 ולאחרונה התחלתי להרגיש דפיקות לב חזקות, בדרך כלל זה קורה לי כשאני עולה במדרגות, עשיתי בדיקת מאמץ ולא ראו שום דבר, האם זה קשור לגיל המעבר או שיש בדיקות אחרות שאני צריכה לעשות, אני לא חושבת שזה קשור למאמץ מאחר וזה קורה לי גם כשאני לא מתאצת.

צביה שלום ותודה על שאלתך. לא ברור לי אם את בגיל מעבר. בכל אופן דפיקות לב כביטוי יחידי של תסמיני גיל מעבר אינן אופיניות ולכן מומלץ לפנות לבדיקת רופא/ת משפחה ולפי הצורך גם רופא/ת נשים. רפואה שלמה דר' זלוצובר

גילה שלום ותודה על שאלתך. לא ניתן לענות ללא בדיקה מסודרת שלך אולם עקרונית הפרוגילוטון אמור להקל על תסמיני גיל מעבר ולא להחמירם. גיל המעבר הינו אישי לכל אישה והוסת מפסיק בממוצע בין גיל 50 ל52. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי