הרגשת נימול תת עורי ברגל ימין בצד מעל העקב

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

26/08/2005 | 12:04 | מאת: דובשנית הארץ

הנני בת 56 -משקל 100 ק"ג .סובלת מ-היפוטרואיד, סוכר- 127 ואסטמה. מטופלת ב-אלטרוקסין 100 מ"ג 5 פעמים בשבוע,וסרטייד דיסקוס 1 שאיפה פעמיים ביום.עד כה לא חשתי בכל ההרגשות שיש לפעמים לנשים בגיל המעבר-ומצב רוחי טוב תמיד, לא נרגנת, לא כועסת סבלנית מאוד עובדת כ-מנה"ח 10 שעות ביום. מזה כשבועיים אני מרגישה "נימול" ברגל ימנית מעל העקב מצד ימין. לא כואב כלום, אבל נדמה כאילו משהו נדבק לרגל כמו פרפר קטן, או זבוב או נמלה , נוגע לא נוגע, ומטפס מהעקב אל הברך רק עד לגובה 20 ס"מ. אני מגרדת את הרגל וזה חוזר כעבור 10 דקות שוב ושוב. האם זה משהו שצריך להדאיג? אודה תשובתכם. דובשנית הארץ.

דובשנית הארץ שלום ותודה על שאלתך. ראשית, יש לך סוכרת, ככל הנראה, לפי ערך הסוכר שציינת. מוצע לך לפנות להערכה של רופא המשפחה שלך ואולי לאנדוקרינולוג או נוירולוג לבדיקת תסמינייך. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי