דיכאון וגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/08/2005 | 19:37 | מאת: ענת

קראתי במספר מקומות שדיכאון הוא אחד הסימפטומים של גיל המעבר. רציתי לשאול מספר שאלות. האם הדיכאון הוא דיכאון קליני ומחייב התיחסות בהתאם. אני מתיחסת לרוב הנשים ברור לי שיש כאלה שאצלם הדיכאון הוא קליני. האם הדכאון עובר וחוזר הוא שהוא תופעה שלא חולפת ללא טיפול? מה הטיפול הטוב ביותר לתופעה זו?

ענת שלום ותודה על שאלתך. הייתי מעדיף להשתמש ב"ירידה במצב הרוח" ולאו דוקא דיכאון במובן המקובל של המילה אם כי אף זה ייתכן. הטיפול הינו טיפול הורמנלי חילופי או תרופות נוגדות דיכאון. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי