התקן תוך רחמי בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

15/08/2005 | 16:04 | מאת: עדי

שלום רב אני כמעט בת 47 ובמשך כ 25 שנה נתלתי גלולות נגד הריון והרגשתי מצויין עם זה. כיום הרופא מסרב לתת לי את האפשרות הזו וממליץ על התקן תוך רחמי "מירנה חדש". יחד עם זאת לשאלתי של מה הסיכוי שלי להרהות היום הרופא הודיע שאין שום סיכוי להרהות מביצית שלי בגלל הגיל שלי . אני אמא לשני ילדים גדולים (19, 15 ) . ברצוני להוסיף כי עדיין יש לי מחזור סדיר ללא שום שינויים . השאלה שלי מדוע עלי להשתמש בהתקן מירנה אם אין אפשרות שהכנס להריון בגיל הזה?

עדי שלום ותודה על שאלתך. את יכולה עדיין להרות כל עוד הוסת שלך סדיר, אם כי אני מסכים שהסיכוי קטן. את זקוקה עדיין לאמצעי מניעה כלשהם ועל הסוג יש להחליט עם הרופא המטפל. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי