הורמונים לגיל מעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/08/2005 | 12:06 | מאת: צפרירה יוגב

לד"ר שלום רב שאלתי שאלה וטרם קבלתי תשובה. אני בת 61 ולוקחת הורמונים כ-10 שנים. הייתי מעונינת לדעת האם אני יכולה להמשיך לקחת הורמונים לאור המחקרים החדשים של הזמן האחרון? או כדאי להפסיק, ואם כן האם אני צריכה להתייעץ תחילה עם הרופא שלי שלא כל כך מהר מקבלים אליו תורים. אודה לך אם תענה לי. בהרבה תודה צפרירה.

צפרירה שלום ותודה על שאלתך. עלייך להתיעץ עם רופאך ובודאי לא להפסיק לבד. הסיבה לנטילת הטיפול הינה הקלה על תסמיני גיל מעבר ובאחוז מסוים מהנשים בגילך, התסמינים עלולים להימשך בהפסקת הטיפול. לסיכום: יש להתיעץ עם הרופא המטפל וניתן לנסות להפסיק (עדיף בחורף) בהשגחתו. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי