נטילת הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/08/2005 | 13:12 | מאת: מיכאלה

אני בת 58 ונוטלת הורמונים כבר ארבע שנים. הבנתי ממאמרים בנושא שצריך ליטול כמה שפחות זמן. לפני ההורמונים סבלתי מגלי חום נוראים. האם מומלץ להפסיק לאחר פרק זמן כזה? האם נטילת ההורמונים אינה ממושכת מדי עד כדי העלאת הסיכון ללקות בסרטן? תודה רבה, מיכאלה.

מיכאלה שלום ותודה על שאלתך. העליה בסיכון לסרטן תלויה במשך הנטילה. יש לשקול כל שנה עם הרופא המטפל יתרונות וחסרונות. אף נסיון הפסקה של הטיפול אמור להיות בידיעת הרופא המטפל ובהנחיתו. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי