גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/08/2005 | 12:45 | מאת: שולי

שלום בתור אחת שנוטלת מספר שנים את ההורמון אקטיבל גם בגלל תופעות גיל המעבר שהיו לי וגם כאחת שישלה אוסטאופורוזיס ונוטלת פוסלן שאלתי היא האם יש טווח שנים שמותר לקחת את ההורמון והאם יש אפשרות לעשות הפסקות בנטילת הכדורים האלה. מה קורה אם אפסיק לקחת? ה אם יש אלטנטיבות? לאור הכתבות ה אחרונות שמתפרסמות על ההשפעות תודה על תשובתך

שולי שלום ותודה על שאלתך. אין טווח של שנים שמעבר לו אין לקחת את הטיפול. יש להעריך כל שנה את הנזק והתועלת עם הרופא המטפל ולהחליט על המשך המתן. הסיכון בהפסקת הטיפול הינו התחדשות גלי החום ותסמיני גיל המעבר. יש להתיעץ עם הרופא המטפל גם על המשך הטיפול ואלטרנטיבות. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי