צפיפות העצם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

30/07/2005 | 10:26 | מאת: אסתר

שלום אני בת 59 וכבר הרבה שנים יש לי צפיפות עצם נמוכה מאוד.קיבלתי פוסלן במשך כשנתיים+סידן אך לא היו תוצאות טובות. במשך שנה אחרונה קיבלתי אקטונל ותוספת סידן. לאחר טיפול כשנה עשיתי בדיקת צפיפות העצם ולשמחתי הגדולה התברר שהשנה לא היתה ירידה במסת העצם. היום יש הרבה תרופות אשר מתחרות על "עצם העינין" ואני רוצה לשפר את מצבי ולעשות בחירה שתצליח לעלות את צפיפות העצם. אני מתעניינת בתרופה הדשה porteo.מה דעתך על הזריקות pth האלה? האים זה הטוב ביותר שקיים בשוק בנושא זה? הן יקרות מאוד,אך יש לי ביטוח ואם זה שווה כדאי לי לעשות מאמץ.תודה על מנת

אסתר שלום ותודה על שאלתך. לא ניתן לענות ללא בדיקה אישית של צפיפויות העצם שלך והתגובה לטיפול, כמו גם בדיקות מעבדה רלונטיות. עקרונית פורטאו הינה אופציה טובה לכאלו שטיפולים אחרים נכשלו אצלן או לא יכולות להשתמש בהם. תיאורטית זאת האופציה הטובה ביותר בשוק אולם לעיתים קיים מעט מרחק בין התאוריה והמעש. חובה להתיעץ עם אנדוקרינולוג או מומחה לנושא לפני התחלת התרופה. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי