מנופאוזה לאחר כריתת שחלות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/07/2005 | 00:33 | מאת: י.ה

אני נשאית של brca1 מתקרבת לגיל 40 ועומדת לפני כריתת שחלות מניעתית. אבקש לדעת מה ידוע כיום לגבי תופעות גיל המעבר אצל נשאיות שעברו כריתה מניעתית ומה הטיפול המומלץ, האם הן יכולות לקחת הורמונים והאם זה נעשה בפועל או רק בגדר אפשרות. אבקש גם לדעת האם יש הבדל מבחינת הטיפול ההורמונלי במידה ומבוצעת גם כריתה של הרחם.

י.ה. שלום ותודה על שאלתך. אין מידע רב על טיפול הורמונלי חילופי בנשאיות לגן. אין מניעה מולטת למתן הטיפול, בעיקר הגן הזה עשוי לגרום סרטן שד שאינו תלוי הורמונלית. יש לפנות בכל מקרה ליעוץ פרטני. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי