התקן "מירנה"

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

27/07/2005 | 10:48 | מאת: יונית

לפני כשבועיים התקינו לי את המירנה. בימים האחרונים יש לי גירוד ופצעונים בחלק מהחזה וכן עלייה במשקל, למרות שאני אוכלת תפריט דיאטטי. האם תיתכן עלייה במשקל בגלל המירנה ? ואם כן בכמה ק"ג מדובר ? 1 ק"ג או 10 ק"ג? אני מוטרדת כי בשנה האחרונה ירדתי במשקלי ואיני רוצה לעלות בחזרה. האם הפצעים בחזה גם קשורים למירנה ? תודה רבה על תשובתך.

יונית שלום ותודה על שאלתך. ישנה ספיגה סיסטמית של הפרוגסטרון מהמירנה, לא רבה אמנם אולם קיימת ויש נשים הרגישות גם לכמויות כאלו של פרוגסטרון. כדאי לפנות לרופא המטפל. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי