עוד לא בת 39- גיל המעבר?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

20/07/2005 | 11:02 | מאת: מירית

בימים האחרונים - לעיתים תכופות גלי חום (ראש, צוואר, כתפיים, חזה)- ללא הזעה עייפות, עצבנות, לעיתים דפיקות לב מהירות, חולשה, הפרעה בשינה, נשירת שיער מוגברת. אין שינוי בתיאבון, אין שינויים הקשורים למע' העיכול, אך יש תחושה קלה של אינוחות בחלק העליון של חלל הגרון (בלוטת התריס?) אני משתמשת בגלולות למניעת הריון מסוג יסמין מעל לחצי שנה, לפני כן השתמשתי בהתקן. האם ייתכן שמדובר בתסמיני גיל המעבר? האם זה לא מוקדם מדי?

מירית שלום ותודה על שאלתך. לא סביר שאלו תסמיני גיל מעבר המופיעים תחת טיפול בגלולות למניעת הריון. יש לחפש בכיוונים אחרים. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי