ליוויאל

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

20/07/2005 | 00:55 | מאת: אלה

לד"ר שלום רב. שאלתי אותך לפני כמה ימים על ליוויאל והשמנה. ובתשובה כתבת לי שזאת לא האופציה הראשונה. זוכר? בכל מקרה זה מה שהרופא רשם לי. לדבריו זה הכי מתאים לי. וזה לא ממש הורמונים (זה נכון? אז מה זה כן). אז נשארתי עם שאלתי על הקשר בין ליוויאל והשמנה. מאד חשוב לי הענין. בשנה האחרונה השקעתי המון כוחות בדיאטה וממש חבל לי להשמין. מה אתה יודע על הקשר בין התרופה להשמנה? ושאלה נוספת: לאחר כמה זמן אפשר לדעת אם התרופה עוזרת או לא. (סדר גודל: כמה ימים או כמה שבועות)

אלה שלום ותודה על שאלתך. התרופה עוזרת תוך שבועות ספורים ולעיתים אף קודם. אם אינך שלמה עם המלצת הרופא המטפל שלך, זכותך לפנות ולשמוע חוות דעת נוספת מרופא אחר. יש להביא לו את כל הנתונים והבדיקות ואז תצטרכי להחליט, אם ההמלצות אינן זהות, איזו המלצה לבצע. עקרונית, ליויאל הינו הורמון לכל דבר. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי