גלי חום

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

17/07/2005 | 10:46 | מאת: שלי

שלום אני בת 48 נמצאת כבר כ-6 שנים בתקופה שאים אני לא טועה אתה קורא לה טרום גיל המעבר עם וסת לא סדירה גלי חום "קטנטנים" ולא מפריעים במיוחד יובש בנרתיק וירידה משמעותית בחשק המיני. בחודש האחרון כל הסימנים האלה החמירו מאוד (גם לא קיבלתי וסת) האם יעוץ סקסולוגי יכול להביא שיפור ביחסי המין או רק הורמונים יועילו? כמה פעמים ביממה יכולים להופיע גלי חום, והאים עוצמתם יכולה להיות שונה בין אחד לשני?

שלי שלום ותודה על שאלתך. אין מספר של גלי חום שנחשב לתקין או כזה הנחשב לפתולוגי. התופעה הינה אינדיבידואלית ואנו מטפלים רק אם יש תסמיני גיל מעבר. ניתן לנסות יעוץ סקסולוגי וטיפול הורמונלי הוא חלק מהאופציות הטיפוליות. הייתי פונה קודם להערכה גינקולוגית, האם לא נכנסת כבר לגיל מעבר? נדיר אך יש גם סיכון להריון ויש לשלול זאת. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי