הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/07/2005 | 22:43 | מאת: dina

אני בת 52, 3 חודשים לוקחת קליוגסט שמאד עוזר לי לגלי חום ושאר התופעות גיל מעבר אך בתקופה זה תאבון שלי מאוד עלה ועליתי מספר ק''ג במשקל . שאלותי: 1. האם יש תופעת ליוואי כזאת להורמונים ואם כן לאיזה חלק שייכת- אסטרוגנית או פרוגסטרונית? 2. האם שווה לעשות נסיון להחליף לתכשיר עם פחות מינון של אסטרוגן כמו למשל אקטיבל? אולי המלצה שלך על תכשיר אחר? 3. מה דעתך לגבי ליביאל בנושא? תודה רבה

דינה שלום ותודה על שאלתך. התופעה הינה פרוגסטרונית ועלייך לשקול, יחד עם הרופא המטפל שלך, את הצורך בשינוי המינון או ממש שינוי הפרוגסטרון. ליויאל הינה אופציה אולם אף שם מתוארת עלייה קלה במשקל בקרב מטופלות. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי