תרופות טבעיות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/09/2002 | 18:21 | מאת: מעברנקית

האם יש תרופות טבעיות לתסמיני גיל המעבר. הרופא המליץ על הורמונים אך לפני זה אני רוצה לוודא שאין משהו לנסות קודם

28/09/2002 | 23:06 | מאת: yaffa

למעברניקית שלום! השם מצא חן מאוד בעיני, תרופות טבעיות יש בשפע כל בתי הטבע וכל בתי המרקחת מלאים רק תכנסי ותשאלי ותבקשי הבעיה שלא כל תרופה מתאימה לתסמינים שאת מרגישה אז כשאת נכנסת לבית המרקחת פשוט תגידי ממה את סובלת והכל יהיה בסדר . בהצלחה ממני יפה ביי ביי.

30/09/2002 | 22:33 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

מעברניקית שלום ותודה על שאלתך. ישנם בבתי המרקחת ובחנויות הטבע תכשירים אלו ואחרים המיועדים לטיפול בתסמיני גיל מעבר. לרובם אין הוכחה מדעית לגבי יעילות-לעיתים ההיפך הוא הנכון. אין גם ודאות שתכשירים אלו נטולי תופעות לוואי לחלוטין. חשוב לזכור שטיפול הורמונלי חילופי זה או אחר הינו הטיפול היחידי שהוכח מדעית וללא ספקות כיעיל לתסמיני גיל מעבר. אם זאת יש לזכור שמגלי חום לא מתים ואנו מדברים על איכות חיים. כאן ניתנת הבחירה בידי כל אישה לגבי סוג הטיפול בו הינה חפצה מבחינות של יעילות ומחיר- אם בכסף ואם התופעות לוואי. כדאי בכל אופן להתיעץ עם מומחים אמיתיים ולא "מומחים" לנושא לפני כל טיפול נבחר. בברכת רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי