גיל המעבר ?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

15/07/2005 | 21:47 | מאת: א.

שלום, אני בת 33 ללא נסיונות קודמים להרות. עם זאת לאחרונה ערכתי בדיקת איזון הורמונלי שרובה יצא בתחום הנורמה למעט FSH גבוה (10.5), אשר לטענת רופאי עלול להעיד על הגעתי לגיל המעבר. בנוסף קיימות עוד אי אלו תופעות קשורות או לא קשורות: 1. מחזור חודשי פחות סדיר מבעבר (לרב מחזור סדיר של 26 יום, אך במהלך השנה האחרונה פעם אחת הופיע מחזור של 14 יום ופעמיים מחזור של 21 יום). 2. הופעה של פצעי אקנה. הפצעים מעטים 2-3 בכל פעם, גדולים יחסית, מוגלתיים, ממוקמים מתחת לעור. 3. קיימות 2-3 שערות על הפנים שהינן ארוכות מהרגיל וכאשר אני מוציאה אותן הן נוטות להפוך לנוקשות ושחורות. כל אחת מהבעיות מטרידה בפני עצמה ואני תוהה אם יש להן אכן מקור משותף ואולי גם פיתרון משותף. המון תודה, א.

א. שלום ותודה על שאלתך. אינך בגיל מעבר עדיין לפי הוסת הסדיר יחסית אולם את כנראה מתקרבת אליו ומומלץ לך, ככל הנראה, לנסות ולהרות ולא להמתין הרה שנים. לא ניתן לנבא לפני הבדיקות מתי הוסת ייפסק חלוטין ועימו הסיכוי להרות אולם זה ייקח עוד שנים, ככל הנראה. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי