שונות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

11/07/2005 | 11:38 | מאת: שחר

בס"ד שלום וברכה אני בת 42 אותותו בגיל באוגוסט הקרוב אהיה שנתיים אחרי לימופומה מסוג הוצ'קין כמובן שמחזור נעלם לי קיבלתי לוויאל שגם למחזור להגיע ולדאוג שלא אסבול מגלי חום רצחניים. לקחתי במשך חצי שנה השחלות לא התאוששו והוחלט ע"י ההמטלוגוית שלי להפסיק אבל גלי חום חזרו לשבש לי את החיים בצורה נוראית אז נתנו לי עוד כדור שגם אותו הפסקתי . וככה החלטנו רופא הנשים ההמטלוגית ואני שאין צורך בכלום אבל הפיטריות לא אחרו לבוא ושלא נדבר על היובשהנוראי אז נתנו לי קרם מיוחד להחדיר הפטריות שוב חזרו ואז קיבלתי מדבקות אוורל קונטי שעשו לי הרגשה נוראית ביותר לא התאימו לי ואז הורדתי אותם. נכון לרגע זה אני בלי כלום סובלת מיובש אז שמה משהו סובלת מגלי חום ברמות אז סובליםף נדודי שינה פשוט לא ישנה , מצבי רוח . שאלתי היא : אם לא אקח כלום זה טוב לאישה להיות בלי הורמונים כלל האם אני לא פוגעת בעצמות התנבנות וכו או יותר נכון מה ההשלחות לכך אם לא אקח מאומה ? אני פוחדת מסרטן אחר כמו השד או הרחם מצד שני אין לי חשק לקיים יחסים פיטריות מתפתחות נדודי שינה וכו וכו אנא הסבר/י לי ד"ר האם אני נוהגת נכון כשאינני לוקחת דבר תודה מראש שחר

שחר שלום ותודה על שאלתך. איני משוכנע שאת נוהגת נכון בגילך ומצבך הגופני בהימנעות מטיפול הורמונלי אולם ללא בדיקה פרטנית שלך לא ניתן כמובן לענות באופן סופי. רפואה שלמה דר' זלוצובר

12/09/2005 | 13:09 | מאת: שחר

בס"ד כמה שאתה נחמד , עונה בכזו סבלנות לכל אחת ואחת יישר כח! ד"ר מיזה שנה שאני מתלוננת אל חוסר אפשרות לקיים יחסי מין בגלל פצע נוראית כמו שריטה ( זו ההרגשה) הרופאת נשים אומרת זו פיטריה מאחר והינך סובלת מיובש בגלל שאין לך מחזור ( להזכירך , אני בת 42 אחרי לימופומה הוצ'קין - עכשיו נקיה ברוך ה'). הופאה המליצה לקחת פעמיים בשבוע את משחת אובסטין למניעת יובש, אני לא חושבת שיש לי יובש אבל הפטריה לעולם נשארת, נסינו טבליות לתוך הנרתיק - הפטריה לעולם נשארת. עברנו ל- 2 כדורים + משחה טרידרם- הפטריה עדיין נהנית להשאר במקום שלה. האם זו באמת פטריה? האם היא נוצרה בגלל כל הכימוטרפיה שעברתי ? למה המשחה לא עוזרת? האם כדאי להחליף משחה - זה קשור בכלל? בכל מקרה אני לא יכולה לקיים יחסי מין מעל שנה. ואתה יודע מה אני מתחילה לדאוג ? כמה פעמים אפשר ללכת לרופא ולהגיד לו יש לי עדיין פיטריה - ההמטולוגית שלי אומרת תוכלי אקטימל - וזה מגעיל אותי תודה ד"ר אתה מקסים

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי