הפרעות שינה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/07/2005 | 21:43 | מאת: simsim

אני בת 60. מאז שאני זוכרת את עצמי לא ישנתי שינה חזקה וטובה.אני מתעוררת מכל דבר ומכל רחש.לפני מספר שנים ביקרתי אצל רופאת עצבים שאמרה לי כי מאחר וזה דפוס שאני חיה אתו מאז ילדותי,לא נראה שניתן לעשות משהו. לכן לא שלחה אותי גם למעבדת שינה.בריאותי תקינה.אין לי בעיות חריגות שיכולות להשפיע על השינה. שייכתי את הענין לבעיה פסיכולוגית,אולם לא נראה שגם כאן יש בעיה . לאחרונה,מפני שהחילותי להתעורר לאחר כשעה וחצי ונדודי השינה איומים ביקרתי אצל רופא המשפחה,וזה יעץ לי לקחת נומבון.כדור השינה הזה מסייע לי ומאפשר לי לישון לילה של 6-7 שעות (עם התעוררות אחת או שתיים והרדמות מיידית ). שינה זו מאפשרת לי לבלות את הימים באיכות גבוהה ותפקודי השתנה מאד. אני עדיין סובלת גם מגלי חום ולהקלה אני משתמשת בזרעי פשתן שמסייעים מאד מאד. שאלתי האם לא אתמכר לכדור זה ? האם נראה שקיימת דרך אחרת לטפל בהפרעות השינה שלי? תודה על תשובתך. סימסים

סימסים שלום ותודה על שאלתך. מכיון שהבעיה הופיע הרבה לפני גיל המעבר, נראה לי שלא בכך נעוצה הסיבה לחוסר השינה אולם ניתן לפנות לרופא הנשים המטפל ולשקול טיפול לגיל מעבר, אם יש לך גלי חום. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי