הורמון דופסטון

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/06/2005 | 22:28 | מאת: יעל

שלום למנהל הפורום, ברצוני לדעת פרטים על הורמון זה,מה היתרונות שלו ומה החסרונות,מתי ממליצים עליו ומדוע ומהן תופעות הלוואי שלו? הוראות השימוש מופיעות באנגלית בלבד. אשמח לתשובה מהירה בתודה יעל.

23/06/2005 | 15:40 | מאת: דר' זלוצובר

יעל שלום ותודה על שאלתך. מדובר בסוג של פרוגסטרון. מטרתו להגן על הרחם במהלך טיפול הורמונלי חלופי או לגרום למחזור בבנות שאינן מבייצות ולפיכך אינן מקבלות וסת. הוא יותר "עדין" מפרוגסטרון אחר כגון ארגסט או נוראתיסטרון. יתכן מעט גודש בחזה כתוצאה מטיפול מתמשך. תופעות אחרות הן נדירות. רפואה שלמה דר' זלוצובר

24/08/2006 | 15:19 | מאת: חדווה

ילדתי בתאריך 20-06-2006, עד היום לא קיבלתי מחזור. ביצעתי בדיקת הריון,דם,אולטראסאונד, והכל יצא שלילי. לפני כשבוע סיימתי לשתות את כדורי הדופסטון (10 כדורים למשך 5 ימים). ועדיין לא קיבלתי. כמו כן יש לציין כי אני משתמשת בכדורי רדוקטיל כשלושה שבועות, האם זה מה שמשפיע? אם לא אז מה הבעיה? מתי יופיע אצלי המחזור? ושאלה אחרונה, האם בזמן ההמתנה למחזורעליי להישמר בזמן קיום יחסי מין? מחכה לתשובה כדי לצאת מהתסכול , ותודה מראש

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי