ירידה בחשק המיני עקב הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/06/2005 | 09:32 | מאת: גלית

בת 51, עקב תסמינים כגון גלי חום, חוסר שקט, הפרעות בשינה וכו' התחלתי לקחת הורמות מסוג "טריסקוונס". ההורמות הביא לשיפור משמעותי בבתסמינים אולם מאידך גרם לירידה משמעות בחשק המיני עד לאובדן חשק בכלל. בעצת הרופא החלפתי ההורמון ב"ליוויאל" ואכן הוא פתר את הבעיה של החשק המיני אולם מאידך גורם לי להשמנה. (ברצוני לציין, כי אני מקפידה על תפריט מאוזן ודל קלוריות ובנוסף מתאמנת בחדר כושר בין 2-3 פעמים בשבוע). שאלתי-האם קיים הורמון אחר שיחזק אתהחשק המיני ולא ישמין או האם קיים טיפול אחר בנוסף להורמון לטיפול בהגבר החשק המיני. גלית

23/06/2005 | 15:28 | מאת: דר' זלוצובר

גלית שלום ותודה על שאלתך. ניתן ואולי אף צריך להחליף את הטיפול ההורמונלי אולם עלייך לפנות לרופאך המטפל או לרופא המומחה בתחום להתאמת טיפול. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי