הפסקת מחזור

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/06/2005 | 08:17 | מאת: דנה

היי, אני בת 39, חולת סרטן . מהטיפולים הופסק המחזור כבר 9 חודשים. במשך החודשים אני סובלת מגלי חום ,יובש בנרתיק הפרעות שינה. ברצוני לשאול אם יש אפשרות להחזיר את המחזור? והאם יש אפשרות לבדוק מה מצב השחלות,ביציות כלומר אם יש אפשרות אחרי תקופה כזו או עם תופעות שציינתי שהמערכת תחזור לתפקד? חשוב לי מאוד לדעת, דנה

23/06/2005 | 15:15 | מאת: דר' זלוצובר

דנה שלום ותודה על שאלתך. ניתן לבדוק בעזרת פרופיל הורמונלי את מצב השחלות שלך. הן עשויות להתאושש מעצמן ואין לנו אמצעי לזרז זאת. אנו יכולים להשתמש בטיפול הורמונלי חילופי ע"מ לגרום למחזור אולם אין זה רצוי במצבך. לא ניתן לנבא התאוששות עתידית של השחלות אם כי יתכנו סימנים שיבשרו על כך. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי