לחץ דם וגלולות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

29/05/2005 | 19:18 | מאת: שרונה

אומנם אני לא בגיל המעבר אך חשובה לי התייעצות עם רופא נשים. אני כבת 32 נשואה + 3 נוטלת כ12 שנים גלולות בשם מינולט . בגיל 28 קיבלתי לחץ דם גבוה 150/110 כיום הלחץ דם 140/90 והנני לוקחת באופן קבוע את התרופות להורדה. רופא הנשים אמר לי שמסוכן לקחת גלולות כשיש לחץ דם גבוה והוא ממש נחרץ שהפסיק לקחת . האם יש קשר בין שני הדברים? תודה מראש שרונה

שרונה שלום ותודה על שאלתך. השילוב של גלולות עם לחץ דם שאינו מאוזן אינו מוצלח. אם לחץ הדם מאוזן, ניתן לשקול להמשיך בגלולות, אולי תוך התאמה של מינון וצורת נטילה (מדבקה?). התיעצי גם עם הרופא המטפל בלחץ הדם שלך. רפואה שלמה דר' זלוצובר

30/05/2005 | 12:43 | מאת: שרונה

אני מודה לך על תשובתך. ומה זו מדבקה?

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי