גיל מעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

27/05/2005 | 20:36 | מאת: רונית

שלום רב אני בת 46 ומחודש פברואר הופסק המחזור ומבדיקת רמת הורמונים נראה כי אני כנראה גם לא אקבל יותר מחזור. בעיקר מפאת גילי המוקדם המליצה לי רופאת נשים להתחיל טיפול הורמונלי כדי להקטין קצב הזדקנות. אני נוטה לא לקחת מאחר שגלי החום ושאר תסמינים פחתו משמעותית ואני עוסקת בספורט ויתכן שאקח תוספת ויטמינים. אבי היה חולה לב (עורקים מורחבים) כמו כן אני חוששת מסרטן השד גם אם מדובר בסיכון של 8 מתוך 10000. באשר למראה הכללי,ולקצב ההזדקנות,אצטרך אולי להשלים עם זה.מה דעתך?

רונית שלום ותודה על שאלתך. ראשית, יתכן עדיין ולמרות הפרופיל ההורמונלי המתאים לגיל מעבר לדברייך, שהוסת ישוב. בכל מקרה גיל מעבר אינו מחלה ואין צורך לקחת אוטומטית טיפול הורמונלי חילופי. רפואה שלמה דר' זלוצובר

26/06/2005 | 18:24 | מאת: צילה

שלום אני בת 52 ולפני כמה חדשים פסק המחזור. עם ההפסקה החלו להופיע תופעות של הזעות וגלי חום כמו שכתוב בספרים. ברצוני לברר האם יש מידע באשר לטיפול לצורך הקלה בתופעות אלו באמצעות דיקור במחטים. תודה צילה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי