גיל מעבר גברי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/05/2005 | 11:13 | מאת: מישהו

ככל הנראה אני עובר את גיל המעבר הגברי: , אני בן 48 ,חווה ירידה באון המיני,ירידה במסת השירירים , התקרחות ותסמינים פסיכולוגיים כפי שמתואר בספרות. כאן המקום לציין שעד גיל 46 נראית הרבה יותר צעיר מגילי , ללא שיער שיבה, חזק פיזית והתפקוד המיני היה סביר בהחלט. אך תוך שנתיים הפכתי גבר מזדקן בכל מיני מישורים. איני מנסה להחזיר לעצמי את נעורי באופן פתטי אלא להתמודד עד כמה שניתן עם התופעות. מה יכול להציע לי הטיפול ההורמונלי : האם תוספת של טסטוסטרון ? מה בדבר הורמון הגדילה , האם ממש בטענה שעוצר את תהליך ההתדרדרות המלווה עם הגיל. תודה רבה

מישהו שלום ותודה על שאלתך. יתכן ואתה זקוק לטיפול הורמונלי אולם עליך לבוא עם כל בדיקות הדם שלך. הורמון גדילה אינו מאושר, עקרונית, לטיפול חילופי בגילך עקב סכנות שונות ובהן ממאירויות וסוכרת. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי