גם אם לא בנושא הפורום

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

20/05/2005 | 22:00 | מאת: דנה

שאלתי היא בנושא הורמונלי וכך הוא: אני בת 29, במערכת יחסים קבועה ורצינית ולא מתכוונת להיכנס להריון בשנתיים שלוש הקרובות. אינני נוטלת גלולות מחשש להחדרת הורמונים שמונעים מהלך טבעי של פעילות הגוף, מה שיכול להוביל בסופו של הליך לקשיים להכנס להריון (נראה שבימינו יותר זוגות מתקשים בהפריה טבעית מגורמים כאלה ואחרים). בשיחה שערכתי עם הרופא נאמר לי שעובדתית אין בגלולות כדי לשבש את המערכת וכדי לגרום לבעיות פוריות עתידיות והוא אף גרס כי נהפוך הוא, יש בגלולות כדי לשמר את הביציות ובכך לסייע להכנס להריון גם בגילאים המאוחרים יותר כפי שנהוג בימינו. האם מומלץ להתחיל ליטול גלולות לשנתיים-שלוש הבאות מן הסיבות שנומקו דלעיל? מה הם היתרונות והחסרונות לכאן ולכאן? לדעתך המלומדת אודה מאוד : )

דנה שלום ותודה על שאלתך. גלולות למניעת הריון - כשמן כן הן ולכך הן מיועדות באופן עקרוני. ישנם מצבים נוספים בהם מנסים שימוש בגלולות למניעת הריון כגון טיפול בהפרעות וסת, שיעור ואקנה אולם "שימור ביציות" אינו אינדיקציה מקובלת. לאחר שימוש ממושך בגלולות ישנה אפילו ירידה קלה בסיכוי להרות לעומת כאלו שלא השתמשו בגלולות כלל. לסיכום: השאלה הינה אם את זקוקה למניעת הריון ואז גלולות למניעת הריון הן אופציה מועדפת. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי