תת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

18/05/2005 | 14:57 | מאת: הלן777

ד"ר זלוצובר,שלום רב הנני בת57,מעל ל15 שנים מאוזנת ע"י אלטרוקסין 350 mcg לשבוע. בדיקות דם תקינות: TSH=3.62 FT4=15.3 FT3=3.5 בגיל 40 עברתי כריתת רחם(ללא שחלות) עקב מיומה. נטלתי הורמונים אקטיבל מעל 7 שנים,והפסקתי עם זה עקב פירסומים של מחקרים. מבקשת חוות דעתך,האם קיים סיכוי שאוכל להיות מאוזנת ללא אלטרוקסין? ברצוני לנסות טיפול אלטרנטיבי. איזה בדיקה נדרשת כדי לדעת האם בלוטת התריס עדיין פעילה? בתודה מראש, הלן

הלן שלום ותודה על שאלתך. את מוזנת בתפקודי התריס עקב הטיפול ועלייך להמשיכו. רפואה שלמה דר' זלוצובר

19/05/2005 | 20:17 | מאת: הלן 777

תודה על התייחסותך. ידוע לי שהנני מאוזנת ע"י אלטרוקסין,אבל ברצוני לנסות טיפול אלטרנטיבי ללא אלטרוקסין. אי לכך מבקשת לדעת מהן הבדיקות המגלות האם בלוטת התריס עדיין פעילה? בתודה מראש, הלן

28/06/2005 | 16:05 | מאת: אביבה

אני בת 70 מטופלת זמן רב האלטרוקסין ומאוזנת. לאחרונה חל שינוי בתוצאות בדיגות הדם שלי: לפני חדשיים: t4-free 12.7 9.230 tsh לפני שבוע חזרתי על הבדיקה והתוצאות היו: 14.2 t4-free 10.11 tsh מה יכולה להיות הסיבה לכך? בברכה, אביבה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי