טיפול הורמונלי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

15/05/2005 | 10:22 | מאת: ורד

בת 55, מטופלת מזה 7 שנים ב-ACTIVELL בחודש האחרון חזרו גלי החום וההתעוררות בלילות, חוסר שקט ושינה טרופה. אני מעשנת 1 חפיסת ביום במשך 30 שנה. האם צריך לנסות להחליף את הכדורים, האם יש בדיקת דם המראה את רמת ההורמונים בגוף ולפי זה לקבל החלטה על החלפת ההורמון?

ורד שלום ותודה על שאלתך. ייתכן ויש להעלות את מינון התרופה או לשנותה לחלוטין- פני לרופאך המטפל לבדיקה. בטוח שצריך לנסות להפסיק לעשן! עישון, מעבר לכל השאר, מוריד את רמות האסטרוגן ופרדוקסאלית, במעשנות נדרש מינון גבוה יותר של טיפול הורמונלי חילופי! רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי