טיפול הורמונלי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

08/05/2005 | 14:58 | מאת: כוכי

שלום לד"ר זלוצובר השבוע קיבלתי מרופאת נשים מרשם לכדורי אקטיבל מאחר ואני סובלת מגלי חום רבים. לאחר שקראתי את תופעות הלוואי של התרופה "חשכו עיני". לא מובן לי איך עם תופעות לוואי קשות כאלה עדיין הכדורים הנ"ל מומלצים. למען האמת לא ברור לי מה עלי לעשות. האם ידוע לך על תרופה טבעית שמקלה על גלי החום במקום האקטיבל. בברכה כוכי

כוכי שלום ותודה על שאלתך. אצ צריכה לפנות לרופאה המטפלת שלך המכירה אותך ואת בדיקותייך ולהתיעץ עימה. אני מסכים עקרונית שגיל מעבר אינו מחלה ולא חייבים לטפל בכל אישה בגיל זה. עם זאת, באם את מאד סובלת, ההמלצה על טיפול הורמונלי חילופי הגיונית אולם לא מנדטורית ועלייך לפנות לרופאה המטפלת ולשמוע את דעתה. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי