הם ישנה בדיקת דם או אחרת לפוריות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/05/2005 | 08:53 | מאת: דוריה

אני בת 41, אם לחמישה ילדים, לאחרונה הווסת "מגמגמת" ואני עם התקן מירנה קרוב לחודש וחצי, (לא טוב לי איתו) שאלתי היא:, האם ישנה בדיקה המאבחנת אם אני עדיין פוריה ? תודה על תשומת הלב

דוריה שלום ותודה על שאלתך. יתכן והוסת "מגמגמת" כהגדרתך עקב המירנה. אין בדיקת דם שתודא באופן מחלט שאינך יכולה להרות אולם פרופיל הורמונלי המתאים לאשה בגיל מעבר יכול לרמז לכך. אם יש עדיין וסת ספונטני, אף אפ לא סדיר, את יכולה עדיין להרות, ככל הנראה. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי