היסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

01/05/2005 | 18:09 | מאת: רחל

ני בת 49 בגיל המעבר ומזה כארבע שנים ללא מחזור חודשי .לקחתי במשך שנתים הורמונים והפסקתי לפני כשנתיים [בעקבות תוצאות המחקר על ההורמונים] לפני כחודש הופיע לי דימום קל כמו סוף או התחלת מחזור במשך כארבעה ימים, ללא כאבים או תופעות מיוחדות. רופאת הנשים שלי ניסתה לערוך לי ביופסיה של רירית הרחם אך לא הצליחה מאחר והרחם סגור.[לפני כשלוש שנים נעשתה לי בדיקה כזאת ללא בעיות כלשהן] היא המליצה לי על בדיקה היסטרוסקופית בהרדמה מלאה. האם יש הכרח לבצע את הבדיקה הנ"ל לאור העובדה שהדימום היא חד פעמי וקל, ומהם הסיכונים הכרוכים בבדיקה כזאת בהרדמה מלאה?.

רחל שלום ותודה על שאלתך. קשה לי לענות ללא בדיקה שלך אולם עקרונית, דימום בגיל מעבר, באשה שאינה תחת טיפול הורמונלי חילופי, מחייב בירור ולכן הצעתה של הרופאה הגיונית. הסיכונים הינם סיכונים נדירים של הרדמה כללית אולם גם נקב בדופן הרחם, זיהום וכדומה, בתלות בממצאים בבדיקה שלך. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי