התחלת טיפול באויסטה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

01/05/2005 | 12:34 | מאת: מיכל מרגליות

שלום לכם. אני בת 57 וטופלתי עד כה במדבקה של אוורל לסימני גיל המעבר. אני רוצה לעבור לשימוש באוויסטה והרופאה אף אישרה לי זאת. אבקש לדעת מהו ה"מנגנון ".?כיצד פועלת התרופה ?מהו ההבדל בינה לבין המדבקה? האם ידוע על מגבלה של זמן בשימוש בגלולה הזאת ובעיקר- מהם היתרונות לעומת החסרונות? הפסקתי להדביק את המדבקה לפני זמן מה ואינני מרגישה כל שינוי משמעותי לרעה. אני רוצה לציין ,שאני צרכנית לא קטנה של תוספי מזון וביניהם- תוסף הקרוי " herbal female" שהוא תערובת של צמחים המשפרים את איכות החיים בגיל המעבר.האם יכולה להיות איזושהי בעיה עם תוסף מזון זה ביחד עם האויסטה? אודה לכם על תשובה מהירה. מיכל

01/05/2005 | 22:34 | מאת: חיפאית

מיכל, אויסטה נועדה למניעה וטיפול באוסטיאופורוזיס. היא לא תחליף להורמונים ועלולה להגביר גלי חום. כמו הורמונים, היא מגבירה סיכון לטרומבוזות, אך מקטינה סיכון סרטן שד. חיפאית

02/05/2005 | 21:00 | מאת: מיכל מרגליות

תודה על התשובה המהירה . אני מבקשת התייחסות של רופא מומחה משום שאני מאוד מעונינת להבין את ההבדל המהותי בין האויסטה להורמונים הרגילים .יש פה מנגנון אחר. אני מודאגת מהנושא של טרומבוזה משום שהיו מקרי שבץ מוחי במשפחתי , על רקע של לחץ דם גבוה וסכרת. לי יש נטיה ללחץ דם גבוה.לכן בקשתי התייחסות ליתרונות לעומת החסרונות , בליווי סטטיסטיקה של מספר מקרי הטרומבוזה. לפי דברי חברותי , מדובר על רולס רויס! ובכן מה אומרים המומחים?! תודה מאוד. מיכל

02/05/2005 | 21:27 | מאת: מיכל מרגליות

לד"ר זלוצובר תודות. קיבלתי מענה על שאלתי. אני חוזרת ושואלת איך לשקול את השימוש בתרופה אויסטה , אם במשפחתי (וגם לי ) נטיה ללחץ דם גבוה. איני מעשנת . תוסף המזון הוא אכן -פיטואסטרוגן המורכב מצמחים:קוהוש שחור,דונג קוואי,גדילן מצוי,תלתן אדום,ג'ינסנג אמריקאי, שיח אברהם. המרכיב המרכזי הוא הצמח הראשון.החברה אמינה מאוד ויש לי נסיון טוב עם מוצריה.ידוע אגב, שישנם תוספים מדללי דם. האם לא היה טוב לקחת אויסטה יחד ובשילוב איתם?. למשל, ויטמין -e,וכן האנזים קיו -10. מה שלא ברור לי: אם האויסטה מונעת סרטן שד, היא הרי באיזשהו אופן משפיעה על הפחתת כמות האסטרוגן בגוף: הא ראיה, הגברת גלי החום! ואם אני מבינה נכון- כל מה שיקרה בלקיחת הפיטואסטרוגן הוא שהאויסטה "תחסל" את האסטרוגן שאולי צמחים אלו מעודדים ליצור.אודה לך על תשובה מושכלת. אני מבקשת לשקול את הרצוי לעומת המצוי . בהערכה ותודה. מיכל.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי