בעיות בבלוטת התריס- FT4 נמוך (ילדה בת 5)

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

26/04/2005 | 11:33 | מאת: מירי

שלום! בדיקות דם מקיפות שבוצעו לביתי בת ה-5 העלו תוצאה נמוכה מאוד של FT4 (0.96) ! וה-TSH תקין (4) לפני שנתיים היו התוצאות: TSH 7.18 FT4- 12.20 (ומאז ועד לבדיקות הנוכחיות לא בוצעו כל בדיקות נוספות) האם יכול להיות קשר ישיר לבעיית חוסר ברזל שהובילה לבדיקות אלו? והאם לדימום המוגבר מהאף שממנו סבלה (אתמול, בסמוך למועד ביצוע בדיקות-הדם) יכול להיות קשור לבעייה בבלוטת-התריס?

27/04/2005 | 17:13 | מאת: חיפאית

מירי, יש באתר אנדוקרינולוג ילדים, כדאי לשאול גם אותו - http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/List/xFI/277 חג שמח

מירי שלום ותודה על שאלתך. אני מציע לך לפנות לאנדוקרינולוג ילדים- היום הופרדו ההתמחויות בין אנדוקרינולוגיה ילדים ומבוגרים. עקרונית- הרושם שלי שיש תת פעילות של בלוטת התריס שאינה קשורה עקרונית לחוסר ברזל אולם דורשת בהחלט התיחסות. רפואה שלמה ומועדים לשמחה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי