התקן מירנה לטיפול במיומה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

20/04/2005 | 17:25 | מאת: רחל

אני בת 50 ,סובלת מרחם שרירני i.m-s.s בשנתיים האחרונות יש דימום קשה בזמן המחזור .הומלץ לי על "מירנה".ברצוני לדעת האם ההורמון באמת לא נספג למחזור הדם,ומה לגבי תופעות לואי?האם הדימום נגרם בשל המיומה[קרוב ל-4ס"מ]?תודה על התייחסותך.

רחל שלום ותודה על שאלתך. יש ספיגה מזערית של הפרוגסטרון מהמירנה לדם. יתכנו תופעות לוואי כגון דימומים לא סדירים- בעיקר בצורת הכתמות, אך גם שינויי מצב רוח, גודש קל בחזה ותופעות הורמונליות "ממש". לגבי הדימום שלך, יתכן והא נובע מהמיומה אולם רק בדיקה שלך תאשר זאת. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי