הבהרה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

19/04/2005 | 08:45 | מאת: עלמה

אני בת כמעט 50, עם תופעות גיל המעבר כמו, גלי חום, מצבי רוח משתנים וכו'. ניסיתי להשתמש באלטרנה, אבל הסויה מגביר לי את התופעות. עברתי לפמינול, בעקר מתבסס על צמח הקוהוש השחור. התופעות נחלשו והייתה לי הקלה משמעותית. לימים, בבדיקות שגרתיות התגלתה לי בעייה בתפקוד הכבד. באופן מקרי קראתי כתבה שיש בקוהוש משום סכנה לכבד. לאחר בירור באינטרנט גיליתי שיש מחקרים שמאשרים את השפעת הצמח על הכבד, וגם ממליצים לא להשתמש בו מעבר לחצי שנה.כמובן שעם התרופה לא באה אזהרה. מה ידעו לכם, האם הנזק הפיך וכו'

עלמה שלום ותודה על שאלתך. ראשית, חשוב להבין שאין תרופה או תוסף מזון שאין לו תופעות לוואי ואפילו נדירות.הדיווחים הספציפיים לגבי הקוהוש השחור נמצאים בידי והם נדירים ולרוב במטופלים עם הפרעה כבדית קודמת. כל תרופה או תוסף מזון דורשים מעקב רפואי וספציפית הקוהוש השחור מקובל הספרות כתכשיר בטוח. הנזק הכבדי שתואר היה הפיך בהפסקת התכשיר. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי