בלות מוקדמת

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

19/04/2005 | 06:32 | מאת: פרחיה

אני מתקשה למצא חומר על הנושא (זה עד כדי כך נדיר??) ומה המדיניות בנושא הורמונים חלופיים למי שהוסת פסקה לה בגיל 34?? הרי זה לא בריא לקחת כל כך הרבה שנים הורמונים ומצד שני גלי החום והעור המתקמט לא מאפשרים להיות בלי?? האם תוכל להפנות אותי למחקרים וחומר בנושא??

19/04/2005 | 16:54 | מאת: חיפאית

פרחיה, תנסי לבדוק במנוע החיפוש www.google.co.il לפי : Premature Menopause Premature Ovarian Failure Early Menopause חיפאית

פרחיה שלום ותודה על שאלתך. התופעה אכן אינה מאד שכיחה ואין כ"כ הרבה חומר ומחקרים גדולים ולאורך זמן אם כי יש תשובות, ולו חלקיות. את צריכה יעוץ פרטני ומספר פרמטרים ישנו את המלצה לטיפול כגון הרצון להרות, מחלות במשפחה ועוד. עקרונית מומלץ ככל הנראה טיפול הורמונלי חילופי בגילך. חג שמח ורפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי