דימום מהאף

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/03/2005 | 15:12 | מאת: חסוי

שלום אני בן 16 וחצי ובזמן האחרון קורה מצב שככה פתאום מתחיל לרדת לי דם מהאף ולא טיפה יורד ממש דם הוא שפוט יורד ככה סתם בלי דקרה משהו מיוחד זה כבר קרה לי 3 פעמים בחודשיים מה יכולה להיות הסיבה??

חסוי שלום ותודה על שאלתך. עליך לפנות לבדיקת רופא אף אוזן וגרון. עקרונית הסיבה לדימומים מהאף הינה לרוב יובש של ריריות האף ושום דבר מדאיג. רפואה שלמה דר' זלוצובר

21/05/2005 | 12:29 | מאת: אסתי

שלום, אני מבקשת עצה לעזרה ראשונה עצמית לדימומים חוזרים מהאף, תמיד מאותו הנחיר, כאשר בבדיקות שונות לא נמצא המקור (כולל CT מערות הפנים ובדיקות באנדוסקופ קשיח וגמיש), וההנחה היא שהדימום אחורי. האם יש משהו מעבר להרכנת הראש, ולחיצה (היכן בדיוק) באמצעות פד/מגבת טבול במים קרים? מה עם טיפות הקסקפרון?? אגב, בוצעו כבר צריבות מספר במכשיר לייזר, וכן צריבה מעט יותר בעומק האף בעזרת ארגנטום. יצויין כי PT ן-PTT נמצאו תקינים. למרות זאת, אני גם בבירור מרפאת קרישה ועוד דבר "קטן" אני מבקשת לציין - יש לי סקלרודרמה, ובין היתר טלאגיקטזיות רבות על הפנים.

21/05/2005 | 15:29 | מאת: אסתי

בהמשך לשאלה מלפני מספר שעות, רציתי להוסיף ולשאול אם מוכרות לך טיפות אף בשם/של רינודורון, מתוצרת חברת ולדה, אשר אמורות לטפל ביובש ברירית, והאם רצוי להשתמש בהן לצורך מניעת הישנות התופעה של דמם מהאף. תודה מראש

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי