הורמונים וגלי חום

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

19/03/2005 | 21:20 | מאת: אליאן

שלום ד"ר, אני בת 58 ולקחתי הורמונים במינונים שונים כ-10 שנים. הבעיה העיקרית של גיל המעבר הייתה גלי חום. לפני 4חודשים החלטתי להפסיק עם ההורמונים עקב המחקרים על השפעתם על התפתחות סרטן בשד. כעת איכות חיי ירדה פלאים: אני סובלת מגלי חום במשך הלילות בעיקר בתדירות גבוהה המונעת ממני שנה רצופה. יש לי נדודי שנה, הפרעות בריכוז, יובש בנרתיק. אני זקוקה לעצה, מה לעשות? האם יש אפשרות להורמונים במינון נמוך מאד ופחות מסכן? מה האפשרויות האחרות? מה הסיכוי שיעברו גלי החום אם במשך 4 חודשים זה לא קרה?תודה רבה

אליאן שלום ותודה על שאלתך. ראשית, התופעות נוטות להשתפר עם הזמן. איני משוכנע שפעלת נכון בהפסקת הטיפול ההורמונלי החילופי אולם לשם כך עלייך לפנות ליעוץ פרטני. רפואה שלמה דר' זלוצובר

21/03/2005 | 09:11 | מאת: אביגיל

שלום דוקטור...? אני בת 53 ללא מחזור כבר למעלה משנתיים. לקחתי הורמונים ההמלצת רופא נשים במשך שנה ושמונה חודשים והפסקתי בהדרגה עקב פרסומים על הסכנות האפשריות. לוקחת מוצרים חליפיים על בסיס צמחי מאכל אך עדיין סובלת מגלי חום כל לילה. שינה לא רציפה ודפיקות לב מואצות. מבקשת יעוץ. תודה מראש, אביגיל

אביגיל שלום ותודה על שאלתך. איני משוכנע שפעלת נכון בהפסקת הטיפול ההורמונלי החילופי אולם עלייך לפנות ליעוץ אינדיבידואלי. רפואה שלמה דר' זלוצובר

21/03/2005 | 13:08 | מאת: אליאן

שלום לאביגיל, גם לי אותה בעיה למעט העובדה שלקחתי כבר הורמונים במינונים שונים כ-10 שנים. הפסקתי לפני 4 חודשים ועדיין סובלת מגלי חום ונדודי שנה כתוצאה מהם במשך הלילות. אשמח לדעת איזה פתרון מצאת. תודה אליאן

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי