פיגמנטים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

27/02/2005 | 08:54 | מאת: mati

שלום רב, אני בת 63, בריאה בדרך כלל. אחרי טיפול ממושך (10 שנים) בהורמונים לגיל המעבר. כיום אני לוקחת ויטמינים, תוספת סידן + D ותרופה לשיכוך כאבים ELATROLET. השאלה אינה קשורה לזה, אבל מסרתי תיאור באופן כללי כדי לדעת האם יש בכל זאת איזהשהו הקשר. מזה כ-3 שנים צבע האור שלי נהיה יותר כהה. ז"א ליתר דיוק, השיזוף של הקיץ אינו נמחק בחורף כפי שהיה עד לפני 3 שנים. האור לא חוזר לבהירותו במשך חודשי החורף בהם הגוף מכוסה בבגדים. אני שזופה כל השנה! זה לא היה תמיד לכן אני תמהה האם יש הסבר מוכר ע"י הרפואה. יש לציין שאינני נוהגת באופן מכוון לצאת לשמש כדי להשתזף, אלא להפך. מאוד מקפידה לצאת לשמש עם כובע ושרוולים. בתודה וחן חן.

מתי שלום ותודה על שאלתך. איני יודע את הסיבה לעור הכהה שלך? הגיל? עודף ויטמין A? סיבות אחרות? פני לרופא המשפחה לבירור. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי