צריכת סידן-ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

26/02/2005 | 23:07 | מאת: 62

ד.נ. שלום-רב ותודה מראש על תגובתך ! אני סובל מאוסטיאופורוזיס מטופל בכל יום ב- 1200מ"ג סידן + ב 1800יחב"ל ויטמין D3 (+2500יחב"ל ויטמין-A נלווה לויטמין-D מאולץ) +אוכל מזון חלבי+מזון נוסף המכיל סידן האם הכמות המרובה של סידן שאני צורך בכל יום יכולה להיות הסיבה לוורטיגו, סחרחורת- סיבובית וחוסר-איזון (הנוביע מאוזן פנימית) ? תודה

27/02/2005 | 20:15 | מאת: 62

נ.ב.- כידוע שויטמין-A בעודף יכול כן לעשות בעיות מרכזיות ? מה דעתך ? אולי כאן טמונה הסיבה ? אני צורך בכל יום-2500 יבח"ל. בכבוד-רב ובתודה.

62 שלום ותודה על שאלתך. 2500 יחידות ליום של ויטמין A אינם הרבה אולם ניתן לקחת ויטמין D ללא ויטמין A כלל (סולגאר למשל). יש לבדוק אותך כולל בדיקות מעבדה אולם לא נראה לי, עקרונית, שזאת הסיבה לתלונותיך ויש לשלול גם סיבות אחרות. ניתן גם לרדת במינון או להפסיק טיפול כנסיון רפואי בבקרת הרופא המטפל. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי