האם אשך שהיה נתון ללחץ

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

14/02/2005 | 18:29 | מאת: יוסי

האם אשך שהיה נתון ללחץ וריקוצלה כבד ונותח עוד בגיל ההתבגרות היה עלול להשפיע במקרים קיצוניים על כמות ייצור הטסטסטורון בגיל ההתבגרות עוד שהסתיימה אצלי לפני ותר מ-12 שנים? אגב כתבתי כבר שבמקרה שלי זה 2 האשכים. אינני יכול לגלות האם זה היה ככה, לכן אני שואל אם באופן תאורטי זה היה יכול להיגרם בגיל בו התבגרתי?

יוסי שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון וריקוצלה עשוי להוריד את ייצור הזרע ולא כ"כ את הטסטוסטרון. כל טוב דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי