אוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

15/01/2005 | 20:36 | מאת: דליה

יש לי אוסטאופורוזיס קלה. 2.9 בעמוד שדרה 2.3 הירך. האם מספיק לקחת קלציום+ התעמלות? האם מאוד משנה לקחת קלציום ציטרט לעומת קרבונט? שמעתי שהספיגה טובה יותר. תודה לתשובתך.

דליה שלום ותודה על שאלתך. את זקוקה לטיפול תרופתי, מעבר לסידן וויטמין D. הספיגה מקלציום קרבונאט טובה יותר, הוא אף זול משמעותית ואין לרוב האוכלוסיה סיבה לא להשתמש בו. רפואה שלמה דר' זלוצובר

17/01/2005 | 08:33 | מאת: דליה

בתגובה לתשובתך, האם זה סכון גדול מדי לנסות לקחת קלציום +התעמלות מסיבית במשך שנה עד הבדיקה הבאה ? אני יודעת מאימי שהפוסלן עושה בעיות בקיבה ואני מאוד לא רוצה לקחת בשלב זה. תודה מראש.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי