הורמון חילופי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/01/2005 | 11:32 | מאת: שירה

שלום. אני בת 60 ובגיל 50 עברתי ניתוח כריתת רחם ושחלות ומאז אני משתמשת באסטרדרם 50 מדבקות הורמונליות. האם יהיה נכון להפסיק את קבלת ההורמונים ולעבור להורמונים חילופיים טבעיים? האם הפסקת לקיחת ההורמון הזה תגרום לגלי חום מחדש? מבחינת הסטוריה רפואית כל הבדיקות שלי טובות כולל בריחת סידן. אין לי שום בעיה רפואית שמצריכה התייחסות מסויימת. תודה

שירה שלום ותודה על שאלתך. ההמלצה כיום למתן טיפול הורמונלי חילופי הינה לתסמיני גיל מעבר בלבד. אם את מרגישה בטוב, ניתן לנסות ולרדת במינון או אף לנסות להפסיק לחלוטין, בתיאום עם הרופא המטפל. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי