גלי חום והשפעתם על המוח

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

01/01/2005 | 19:19 | מאת: עדן

שלום רב קראתי ( במקום שאיני זוכרת את מידת רצינותו המדעית...)שמסבירים את העובדה שנשים סובלות יותר מגברים מאלצהיימר, בתסמיני גלי המעבר שהן חוות,ובכך שעליית חום הגוף משפיעה על תפקודי המוח. במשך 9 שנים נטלתי הורמונים שהעלימו את כל תסמיני גיל המעבר שהיו לי. עם הפסקת הנטילה התחדשו הגלים אך לא בעוצמה שהיכרתי בעבר. אני סובלת מ5-10 גלים ביום, כשהחזקים הם בזמן ההתעוררות משינה . שאלתי, האם לחפש פתרון (צמחי למשל) כי הגלים מזיקים או ללמוד לחיות איתם? אני בת 48 ונוטלת כיום אוויסטה. בתודה מראש

עדן שלום ותודה על שאלתך. לא ברורה משמעותם של גלי החום לטוח ארוך. לדעתי, יתכן ויש בהם נזק ולו רק בעצם העצבים המרוטים. לגבי הטיפול, עלייך להתיעץ עם רופאך המטפל או עם מומחה בתחום. אויסטה בכל אופן עשוי להגביר גלי חום ואיני משוכנע שהוא אופציה מיטבית עבורך. פני ליעוץ דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי