לב ומחזור

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/12/2004 | 20:58 | מאת: רעות

שלום ד"ר, אמנם אני רק בת 38 אבל מרגישה שאני זקוקה למתן תשובותיך בפורום זה המחזורים שלי תקינים אבל הסבל בלתי נסבל ,לאחר שתארתי לרופא את הרגשותי לפני מחזור הוא רשם לי פרוזאק,ניסיתי לקחת את התרופה אבל הרגשתי שאני לא מוכנה להתמסר לרעיון של תרופה מהסוג הזה והפסקתי. אני סובלת מצניחת מסתם מטרלי בדרגה קלה ואי ספיקה מטרלית טריוויאלית מה שמפריע לי במיוחד לפני מחזור הן הדקירות בלב ממש כמו סכין ,אין לי מושג אם זה שייך לצניחת המסתם או לבעיה הורמונלית בכל אופן כבר שנים שאני מבחינה בקשר בין מחזור לדקירות בלב ואולי מתן הורמונים הוא הפתרון להכל?? מודה לך מראש.

רעות שלום ותודה על שאלתך. את סובלת מתסמונת קדם וסתית שמתווספת לפגם במסתמי הלב ממנו את סובלת. אני מניח (אם כי איני משוכנע בכך וכדאי שקרדיולוג יודא שאין בעיה אחרת) שאזון הורמונלי יפתור את הבעיה ופרוזאק הינה אופציה סבירה בהחלט. שובי לרופאך ונסו יחד למצוא פתרון מיטבי, שלפחות יקל עלייך. כל טוב דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי