גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/12/2004 | 08:34 | מאת: עמליה

שלום רב. אני בת 29 , בריאה (יחסית..), סובלת משעירות יתר ומאקנה (רוב השעירות נפתרה בטיפולי אפילציה והאקנה ברואקוטן שנלקח לפני 8 שנים), עברתי בדיקות לפרופיל הורמונלי ביום השלישי של הוסת ואלה התוצאות פרוגסטרון 7.7 דאה סולפט 6.4 אסטרדיול 188 טסטוסטרון 1.93 אנדרוסטנדיון 19.9 (הטווח הנורמלי הוא 1.6-14) LH 4.2 FSH 3.9 פרולקטין 258 TSH 3.07 בבדיקת אולטרסאונד וגינלי התגלו אצלי שחלות פוליציסטיות. אעיר לסיום שעשיתי את הבדיקות הללו כי עברתי 2 טיפולי לייזר להסרת שיער ולאחריהן הוסת התעכבה - לראשונה בחיי (הוסת שלי סדירה, כמו שעון, כבר 18 שנה) - בחודשיים וחצי , ויש לי יובש בכל הגוף (גם לראשונה בחיי) כולל בנרתיק וכאבים בעור בחשיפה לשמש (תחושת צריבה). האם עפ"י התוצאות הללו נכנסתי לגיל המעבר?

עמליה שלום ותודה על שאלתך. בשום פנים ואופן לא. הסירי מיד דאגה זאת מליבך ופני (לא דחוף) לאנדוקרינולוג. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי