פריון

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

12/12/2004 | 08:29 | מאת: a

האם מתוקף עבודתך ומומחיותך אתה מכיר נשים שנכנסו לגיל המעבר בגיל 30 עקב טיפולי הקרנת לייזר? מה הטיפול שמוצע להן? האם להערכתך יש לקרינה הבלתי מייננת (טל' ניידים, מחשבים ניידים ולייזר בכלל) השפעה על הגוף ופגיעה בפריון? אני שואלת את השאלה הזו כי עברתי טיפולים להסרת שיער בלייזר ואני חווה תופעות של גיל המעבר בהיותי בת 29. למרבה הצער לא התבצע שום מחקר בנושא פגיעת הקרינה הבלתי מייננת בלייזר בסוגיית הפריון אצל נשים וגברים.

A שלום ותודה על שאלתך. לא נתקלתי בכך. יש לי מספר בנות עם הופעה מאד מוקדמת של גיל מעבר ובספרות הסיבות שונות אולם לא אלו שציינת. לא ברור לי אם יש רק תסמינים או שאף הפרופיל ההורמונלי מצביע על גיל מעבר. בכל אופן, פני בהקדם ליעוץ בנושא. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי