ליויאל

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/12/2004 | 18:18 | מאת: ארומה

לד"ר זלוצובר שלום, שאלתי היתה לא אם ניתן לעבור לחצי כדור לויאל בעקבות הקלה בתסמינים אלא אם כדאי להתחיל מראש עם חצי כדור ליויאל. אני בת 48, לאחר ניתוח כריתת שחלות. אינני סובלת מגלי חום, הזעה וכו' הבעיה היחידה היא יובש בנרתיק שבעקבותיו הומלץ לי להשתמש בוגיפם מקומי- טבליה אחת פעמים בשבוע. שאלתי היא האם במקום הוגיפם אפשר לקחת חצי כדור ליויאל, או האם יש לך המלצה אחרת? תודה מראש, ארומה

ארומה שלום ותודה על שאלתך. תשובתי לא היתה שניתן לעבור לחצי ליויאל בעקבות הקלה בתסמינים אלא שניתן להתחיל ממינון זה ולהעלות אם אינו מספיק. ליובש נרתיקי ניתן להסתפק לרוב בטיפול מקומי (כגון וגיפם) אולם כמדומני ששאלת גם על דברים אחרים כגון ליבידו ואז טיפול מקומי בד"כ אינו מספיק. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי