ליויאל

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

27/11/2004 | 19:42 | מאת: ארומה

ד"ר זלוצובר שלום, אני בת 48, לאחר ניתוח כריתת שחלות. הייתי מנופאוזיאלית כ-10 חדשים לפני הניתוח. ללא גלי חום. התופעה היחידה - ירידה בליבידו ויובש בנרתיק. האם במקרה הזה מומלץ לי לנסות לקחת ליויאל? האם אפשר חצי כדור ליום? האם יהיו לי דימומים? האם זה יגרום להשמנה? אני מעוניינת בליויאל בגלל האנדרוגן שבו וכן בגלל שהורמון משפר את מראה העור. האם יהיה נכון מבחינתי לקחת ליויאל אפילו חצי כדור ליום ,או שכדאי להסתפק בוגיפם מקומי? תודה מראש, ארומה

ארומה שלום ותודה על שאלתך. קשה לי לענות ללא בדיקה שלך. יש גם טיפולים הורמונליים אחרים המעלים ליבידו ויש להתיעץ על כך עם הרופא המטפל. יתכנו דימומים או עלייה במשקל מליויאל (או מטיפולים הורמונלייים אחרים) ולעומת זאת, ליובש נרתיקי וגיפם הוא טיפול מעולה. פני ליעוץ פרטני. דר' זלוצובר

05/02/2005 | 19:42 | מאת: ציפי

לכבוד ד"ר משה זלוצובר שלום רב, שאלתי:- האם השימוש בוגיפם מותר לאישה שיש במשפחתה עבר של מחלת סרטן השד ?

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי