כאבי גב מתמשכים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/11/2004 | 09:45 | מאת: שושית

אמי בת 78 סובלת מבריחת סידן גבוהה אך סובלת גם מכאבי גבחזקים במרכז הגבימינה. הרופאה מסרבת לטפל בענין ופותרת אותה בכך שזה מבריחת הסידן שתיקח משככחי כאבים ותמשיך לחיות עם זה. האם זה סביר שאשה הסובלת כל כך לא תאובחן כראוי, לא תישלח לצילום או מרפאת כאב. לא יתכן שכל תופעה תושלך לבסיס של בריחת הסידן ולא תטופל. ובכלל רופאת המשפחה מסרבת להפנות אותה לרופאים מקצועיים. מה הנוהג במקרה שכזה.

שושית שלום ותודה על שאלתך. שאלתך אינה רפואית וללא בדיקה שלך לא ניתן כמובן לענות למקור הכאבים. עקרונית, אוסטאופורוזיס אינה מחלה שכואבת אלא סיבוכיה כואבים קרי, שברים בחוליות, ירך או שורש כף היד. יתכן והכאבים נובעים מסיבות אחרות כגון שינויים ניוניים אך עלייך להבדק לאבחנה. איני שופט של רופאים אולם יש היום אפשרויות של בחירת רופא בכל קופות החולים וניתן גם לפנות באופן אישי ליעוץ רופא מומחה. רפואה שלמה דר' זלוצובר

22/12/2004 | 19:36 | מאת: יאיר

מחפש רופא המיתמחה בתופעת "tussive syncope" לאחר אבחנה כלוקה בתופעהץ בתודה מראש יאיר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי